DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ TANITIMI VE VELİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

“Dilimizin Zenginlikleri Projesinin” amacının; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçladığını,Okul proje ekibinden ilgili müdür yardımcısı Zeynep VELİOĞLU tarafından anlatıldı. Bu sayede öğrencilerimizin dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyarak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenerek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedeceklerini ifade etti.

Öğretmen proje ile ilgili planlamada öncelikle veli buluşmaları olduğunu, etkileşimli kitap okuma çalışmaları ve okul öncesi alanında bir yazar davet edileceğini, kültürel ögeler içeren içerikler hazırlanacağını, isteyen velilerimizin çocukluklarından tekerleme, şarkı, şiir varsa unutulmaya yüz tutmuş, sınıf öğretmeni ile iletişime geçerek bunları aktarabileceğini söyledi.

Ayrıca söyle çiz, düşün bul, eş-zıt anlamlı kelimeler söyleme, hikaye tamamlama gibi çalışmalar olduğunu son olarak da haziran ayında aileler ve çocukların kendi kitaplarını hazırlayarak sunacaklarını ifade etti.

18-12-2023meb_iys_dosyalar/33/11/967565/dosyalar/2023_12/18104550_duyuru.jpeg

18-12-2023