Dilimizin Zenginlikleri Ocak Ayı Proje çalışmaları

Dilimizin Zenginlikleri Okul Öncesi Ocak Ayı Raporu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ocak Ayı Raporu

Projenin Amacı:

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, okul öncesi öğrencilere çocuk edebiyatı alanında deneyimli uzmanlar ile iletişim kurma fırsatı sunarak, kültürel ve dil bilincini geliştirmeyi hedeflemektedir. Ocak ayı içinde, çocuk edebiyatı uzmanıyla gerçekleştirilen etkileşimli etkinlikler, öğrencilerin dil zenginliğini artırmak, kültürel değerlere duyarlı bireyler olmalarını desteklemek amacı taşımaktadır.

Ocak Ayı Faaliyetleri:

Uzman Daveti ve İletişim Kurma:

Okul öncesi öğretmeni, çocuk edebiyatı alanında uzman bir kişi (yazar, çizer, akademisyen, masal anlatıcısı vb.) ile iletişim kurdu.

Uzman, projenin hedefleri doğrultusunda çocuk edebiyatı konusunda deneyimlerini paylaşmaya ve öğrencilere rehberlik etmeye davet edildi.

Yüzyüze veya Çevrim İçi Etkinlik:

İlgili uzmanla yüzyüze veya çevrim içi bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik, çocuk edebiyatının önemini vurgulayan, öğrencilere keyifli anlar yaşatan, dil becerilerini geliştirmeye yönelik interaktif bir formatta gerçekleştirildi.

Edebiyat ve Dil Gelişimi Aktiviteleri:

Uzman, çocuklar için özel olarak tasarlanan edebiyat ve dil gelişimi aktiviteleriyle etkileşimde bulundu.

Masal anlatımı, şarkı söyleme, hikâye oluşturma gibi etkinliklerle çocukların dil becerilerini güçlendirmeye katkıda bulundu.

Görsel ve İşitsel Materyaller:

Etkinlik sırasında, uzmanın kullanabileceği görsel ve işitsel materyaller ile çocukların dikkatini çekici bir şekilde odaklaması sağlandı.

Öğrenci Geri Bildirimi:

Etkinlik sonrasında öğrencilere, uzmanla geçirdikleri zamanı değerlendirme fırsatı sunuldu.

Öğrencilerin etkinlikten elde ettikleri deneyimler, duygu ve düşünceleri paylaşmalarına teşvik edildi.

Genel Değerlendirme:

Ocak ayında gerçekleşen Uzman Daveti etkinliği, okul öncesi öğrencilerin dil ve kültür bilincini geliştirmeye yönelik önemli bir adım oldu. Uzmanın etkileşimli yaklaşımı ve çocuklarla kurduğu iletişim, projenin temel hedeflerine uygun bir şekilde çocukların dil becerilerini güçlendirmeye katkı sağladı. Uzmanın paylaştığı bilgiler ve etkileşimli aktiviteler, öğrencilerin edebiyata olan ilgilerini artırdı ve dil gelişimlerine olumlu etkiler bıraktı. Bu etkileşimli deneyimler, Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nin okul öncesi seviyedeki başarılı bir uygulamasını temsil etmektedir.

15-01-2024